Iskustva Klijenata
sunsweet-making-a-difference-featured

Mijenjamo živote svojih klijenata.

Naš pozitivan utjecaj na živote klijenata ne svodi se samo na izvješća o ključnim pokazateljima uspješnosti

Saznajte Kako

Usluge vanjskog direktora marketinga

Niste sigurni je li zapošljavanje direktora marketinga pravi korak za vašu tvrtku? Niste jedini!

Vlasnicima poduzeća može biti teško privući nove klijente i učinkovito promovirati svoje proizvode ili usluge ako nemaju dobro postavljenu marketinšku strategiju. Ipak, ne može si svaka tvrtka priuštiti stalno zaposlenog direktora marketinga koji bi upravljao njihovim marketinškim aktivnostima. Zato WSI nudi uslugu vanjskog direktora marketinga — rješenje koje pruža stručno marketinško vodstvo bez troškova plaće i beneficija zaposlenika na puno radno vrijeme. Kad ostvarite suradnju s jednim od iskusnih konzultanata tvrtke WSI, dobivate pristup vrhunskom marketinškom znanju koje si možete priuštiti.

Kako vanjski direktor marketinga koristi vašoj tvrtki?

fractional CMO leadership

Steknite marketinšku prednost uz prihvatljiv trošak

Surađujući s vanjskim direktorom marketinga, tvrtke ostvaruju pristup znanju i vještinama iskusnog marketinškog stručnjaka bez dodatnih troškova plaće i beneficija za puno radno vrijeme. To im omogućuje da dobiju potrebnu marketinšku podršku uz prihvatljiv trošak.

fractional CMO experience

Primijenite godine marketinškog iskustva na svoje poslovanje…i to odmah

Vanjski direktor marketinga donosi bogato iskustvo i znanje, što tvrtkama omogućuje da se uključe u najnovije marketinške trendove i tehnike. Na taj način lakše mogu održati prednost u odnosu na konkurenciju te privući nove klijente.

fractional CMO scalable services

Prilagodite opseg svog marketinga bez visokih troškova osoblja

Vanjski direktor marketinga može pomoći tvrtkama da prilagode opseg svojih marketinških aktivnosti u skladu s potrebama, tako da im pruža potporu tijekom zahtjevnih razdoblja, dok u mirnijim razdobljima nije angažiran. Tako tvrtke mogu brže i uspješnije odgovoriti na tržišne promjene.

unlocking new marketing possibilities

Brže ostvarite nove mogućnosti u svom poslovanju 

Vanjski direktor marketinga može na objektivan način sagledati marketinšku strategiju tvrtke, što je korisno za prepoznavanje novih prilika i ispravljanje nedostataka.

shutterstock_1477336829-team happy

Upravljajte svojim marketinškim resursima i uskladite ih za optimalnu izvedbu

Vanjski direktor marketinga pomoći će nadzirati i usmjeravati vaše interne marketinške resurse, po potrebi zaposliti nove članove tima te sudjelovati u kontinuiranoj edukaciji i procjeni resursa. Također će vam omogućiti da premostite jaz između internih članova tima i vanjskih suradnika/agencija/izvođača te uskladite resurse sa svojom digitalnom strategijom.

Jeste li znali?

Postoje brojni razlozi zbog kojih tvrtke biraju vanjske direktore marketinga umjesto da zaposle direktora marketinga na puno radno vrijeme. Osim što donose drugačiji pogled na tvrtku i nove ideje, vanjski direktori marketinga donose i bogato iskustvo koje su stekli radeći s drugim tvrtkama u raznim industrijama. Štoviše, i troškovno su učinkovitiji od zapošljavanja stručnjaka na puno radno vrijeme. Donosimo usporedbu troškova stalno zaposlenog naspram vanjskog direktora marketinga:

+40K
Prosječna plaća stalno zaposlenog direktora marketinga sa beneficijama iznosi između 40.000€ i 50.000€ godišnje.
100%
Stalno zaposleni direktor marketinga u prosjeku će tvrtku koštati 100% više od vanjskog direktora marketinga.

Odgovori na najvažnija pitanja o vanjskom direktoru marketinga

Vanjski direktori marketinga mogu pomoći tvrtkama svih vrsta i veličina, od novoosnovanih do etabliranih tvrtki. Daju savjete o raznim aspektima, uključujući, između ostalog, brendiranje, kreiranje marketinških poruka, digitalni marketing te analitiku. Uz pomoć vanjskog direktora marketinga tvrtke mogu povećati svoju vidljivost i doprijeti do novih klijenata, ne premašujući pritom svoja proračunska ograničenja.

Ako tražite stručne savjete o svojoj marketinškoj strategiji uz prihvatljiv trošak, razmislite o angažiranju vanjskog direktora marketinga!

Marketing-Strategy

Vanjski direktor marketinga pruža tvrtkama stručno marketinško vodstvo, ali tvrtku ne košta kao stalni zaposlenik sa punom plaćom i beneficijama. On može pomoći u razvoju strategija za stjecanje novih klijenata, povećanju svijesti o brendu, promociji proizvoda i drugim aktivnostima. Na taj način tvrtkama omogućuje pristup istoj razini stručnosti koja je obično dostupna samo uz stalno zaposlenog direktora marketinga. Tako tvrtke mogu usmjeriti svoje resurse na ono što je najvažnije – povećanje prodaje.

Vanjski direktor marketinga nudi niz usluga uz koje tvrtke mogu lakše postići svoje marketinške ciljeve, kao što su stjecanje novih klijenata, svijest o brendu, promocija proizvoda i još mnogo toga. Pruža stručno vodstvo pri osmišljavanju strategija i izradi planova prilagođenih specifičnim potrebama svake tvrtke. Nadalje, vanjski direktor marketinga analizira i tumači podatke radi postizanja boljih rezultata, a pomaže i u implementaciji marketinške tehnologije. 

Vanjski se direktor marketinga razlikuje od stalno zaposlenoga po tome što tvrtkama nudi stručno marketinško vodstvo bez troška plaće za puno radno vrijeme i beneficija. Za razliku od tradicionalnog stalno zaposlenog direktora marketinga, vanjski direktor marketinga angažiran je na nepuno radno vrijeme i može se koristiti tijekom kraćih razdoblja kada postoji potreba. Osim toga, vanjski direktor marketinga radi na daljinu, što znači da nema potrebe za pronalaženjem uredskog prostora ili pružanjem dodatnih pogodnosti, kao i da nema režijskih troškova povezanih sa zapošljavanjem internog zaposlenika. Uz njegovu pomoć tvrtke se mogu usredotočiti na povećanje prodaje, a da se ne moraju obvezati na dugoročne ugovore ili visoke plaće.

Idealni vanjski direktor marketinga trebao bi imati dokazan uspjeh u marketingu, uključujući iskustvo u razvoju marketinških strategija i planova koji su prilagođeni jedinstvenim ciljevima svake tvrtke. Kvalificirani vanjski direktor marketinga trebao bi biti i izvrstan komunikator koji može učinkovito surađivati sa svim dionicima tvrtke, od rukovoditelja do zaposlenika. Također je važno odabrati nekoga tko razumije suštinu tržišnih trendova i analitiku. To znači da vam može pomoći u donošenju informiranih odluka o tome kako najbolje doprijeti do ciljne publike i optimizirati svoje marketinške aktivnosti.  

Da, isplati se angažirati vanjskog direktora marketinga. Vanjski direktor marketinga donosi bogato marketinško iskustvo i stručnost te može pružiti dragocjeno vodstvo i podršku za marketinške inicijative tvrtke. Taj angažman može biti i troškovno isplativ. Naime, umjesto da ulaže u punu plaću i paket beneficija, tvrtka financira vrijeme i usluge vanjskog direktora marketinga samo po potrebi. Nadalje, vanjski direktor marketinga može obogatiti marketinšku strategiju drugačijom perspektivom i novim idejama te tako pomaže tvrtki da ostane korak ispred konkurencije. Angažiranje vanjskog direktora marketinga pametna je investicija za tvrtke koje žele unaprijediti svoje marketinške aktivnosti.

Razgovarajte sa stručnjakom tvrtke WSI već danas

Ako želite znati više o tome kako usluge vanjskog direktora marketinga mogu pridonijeti uspjehu vaše tvrtke, kontaktirajte nas da dogovorimo sastanak.

U suradnji s vama razumjet ćemo vaše jedinstvene potrebe te ćemo razviti prilagođenu marketinšku strategiju koja ostvaruje rezultate.

Radujemo se razgovoru s vama!

Zatvoriti WSI Close Icon

Dolazite iz: United States?

Možda ćete htjeti posjetiti

www.wsiworld.com

Isto tako sadrži odlične informacije o WSI-ju i našoj globalnoj mreži savjetnika za digitalni marketing, ali i detaljnije informacije o našem radu u vašem području.

WSI in the World